Offline Portfolio komt er aan!


De HR-gebruikersgroep N@Tschool heeft besloten over te gaan tot de aanschaf van het offline portfolio. De reden is dat er steeds vaker studenten die de HR verlaten het portfolio mee willen nemen. Natuurlijk zullen ze alle bestanden die in het portfolio aanwezig zijn eenvoudig op een USB-stick kunnen zetten maar daarmee is het portfolio niet compleet. Immers, in het NATschoolportfolio worden de bestanden gebruikt in dossiers en het aantal plus de omvang van die dossiers zijn per student verschillend. Binnen elk dossier is al dan niet een navigatie aangebracht door de student zodat het wenselijk is dat ook die navigatie offline wordt getoond. Tenslotte worden alle notities die door coaches en begeleiders aan de bestanden zijn gekoppeld, meegenomen in het offline portfolio.Met de aanschaf van het offline-portfolio krijgt de student gebruiker er een knop bij: zodra hij een USB-stick gebruikt, krijgt hij de mogelijkheid zijn portfolio te exporteren. Een kopie van de portfolio(opberg0mappen en de dossiers worden op de stick gezet.

Als de gebruiker na een week verder gaat werken in het portfolio, heeft hij met de USB-stick de mogelijkheid het volledige portfolio nogmaals te downloaden of om slechts de laatst bijgekomen/gewijzigde bestanden over te zetten (synchroniseren).

Het gebruik van het offline portfolio geeft de student dubbele zekerheid: zodra hij een bestand in zijn natschoolportfolio zet, staat daar altijd een kopie van het origineel.; zodra hij het portfolio downloadt, blijft het (een) origineel achter in natschool. En natuurlijk weet iedereen dat het portfolio altijd bereikbaar is via http://natschool.hro.nl/extern.

Op de site van <a href=”http://www.threeships.nl/”>Threeships </a>is een   demofilm te zien. (Het offline portfolio wordt hiet gepresenteerd onder de naam BackPack)

Advertenties

Een Reactie op “Offline Portfolio komt er aan!

  1. de student gebruikt zijn eigen usb-stick en moet dus zorgen voor voldoende ruimte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s