ICTO-carrousel draaide prima!


 Woensdag14 oktober organiseerde het ICTO-team van O&K een carrousel. De bezoekers hebben korte maar krachtige presentaties  gekregen van goodpractices binnen de Hogeschool. De eerste ronde werd geopend door Jan Roelof, lid van het College van Bestuur. Hij zei dat kennisdeling eigenlijk alleen maar mogelijk is door vermenigvuldiging. Hoe meer en vaker iets wordt getoond, hoe groter de kans op navolging en verbetering.

NAP
“Attractief en intensief onderwijs is natuurlijk ook nadenken over aantrekkelijke blokboeken en het aanbieden van oefen- en instaptoetsen via N@Tschool” aldus Jan, verwijzend naar een tweetal presentaties.  Electronisch toetsen is zinvol als er ook automatisch nagekeken kan worden maar een electronische toets maken vergt weer inzet en inspanning. ICT inzetten in het onderwijs kan arbeidsintensief en tijdrovend zijn. Zelf het wiel uitvinden is niet altijd nodig. Instituten kunnen bijvoorbeeld via SURF deelnemen aan projecten die bij het Nationaal ActiePlan (NAP) e-Learning zijn ingediend.

De hype voorbij
In de opening van de tweede ronde gaf Astrid Hartman, manager O&K, aan welke fases er zijn bij de implementatie van ICT in onderwijs en verwees naar de hype cycles : Eerst naar een piek (de hype), daarna een diep dal (de desillusie) om vervolgens via de langzame adoptie van de verbeterde versies uit te komen op de implementatie van het product in de organisatie.
Binnen de HR is de discussie in feite niet meer of N@Tschool ‘compleet’ is maar meer of en hoe er onderwijs mee gemaakt kan worden. De ICTO-carrousel laat zien dat instituten druk bezig zijn vorm te geven aan het elektronisch leren.
In beide rondes hebben de bezoekers een beeld kunnen krijgen van wat er binnen de hogeschool aan natschoolactiviteiten plaatsvinden. Terwijl de een aandacht had voor het gebruik van N@Tschool voor readers-opslag en -organisatie, was de ander juist weer nieuwsgierig naar wat Ning te bieden heeft. Voor elk wat wils dus.
ICTO-carrousel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s