May I have your votes, please.


Tijdens de Teachmeet presenteerde Willem Karsenberg een plug-in voor Powerpoint die op een dia de resultaten van een stemming in beeld brengt. SMS2Vote is een snelle en kosteloze (?) variant op de stemkastjes en SMS-walls. sms2voteIn zijn 7-minutenpresentatie toonde Willem hoe eenvoudig het is een aantal vragen + keuzemogelijkheden in te voeren, online te zetten , de aanwezigen te laten stemmen via SMS en vervolgens de resultaten te tonen in een grafiek. Door een vraag te creeëren en een aantal antwoordmogelijkheden, worden er automatisch dia’s aan de presentatie toegevoegd. Op deze dia’s staan dan de vragen, de antwoordmogelijkheden, de stappen die de stemmer doorlopen moet, en de grafiek met de uitslag. Kort, krachtig én simpel. Lastiger dan dit kan niet. Alhoewel……, in welke situaties zou je hier als docent gebuik van willen maken? Dat is misschien wel de meest lastige vraag bij deze aantrekkelijke plugin.. Het Leids Universitair Medisch Centrum heeft er ervaring mee:

Al jaren maken we tijdens nascholingen gebruik van een stemsysteem. Dat motiveert de zaal om mee te doen en maakt het voor de docent inzichtelijk wat men weet en wat men niet weet. Ook geeft het iedereen de mogelijkheid om zijn mening te geven zonder direct in het middelpunt van de belangstelling terecht te komen

De docent die het gebruikt geeft meerdere argumenten waarom hij voting inzet: “Ik geef er de voorkeur aan om mijn colleges op te bouwen uit vragen en antwoorden. Door een probleem te genereren, gaat iedereen nadenken over de oplossing“.

Op de site van SMS2Vote is de plug in te downloaden en is er voor docenten -weer- een nieuwe uitdaging erbij!. O&K/ICTO is natuurlijk bereid mee te denken, te brainstormen en te adviseren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s