Wiskunde op een stick


Wiskundedocent Emile de Vlieger  heeft voor de leerlingen in de bovenbouw van het VO een groot aantal wiskundelessen op een USB stick gezet. De docent merkte dat er veel behoefte was aan extra lessen en dat hijdoor tijdgebrek niet altijd in staat was aan de vraag van de leerlingen te voldoen.  De oplossing: een hele serie sandisk_new_cruzer_micro_smlwiskundelessen , in totaal zo’n 15 uur, op een USb-stick van 8Gb.

Emile de Vlieger schafte een whiteboard (wit schoolbord) aan en zocht naar de beste camera. In zijn schuur richtte hij een kleine studio in en begon hij les te geven. “Ik nam steeds tien minuten op, want een half uur foutloos lesgeven gaat niet. Voor de camera is het wel veel rustiger lesgeven.  Ik kan veel meer voorbeelden verwerken.”

Na anderhalf jaar had Emile de Vlieger alles opgenomen voor de klassen 4 en 5 havo en 4, 5 en 6 van vwo. Alles in High Quality. Na enige bewerking krijgt De Vlieger tot vijftien uur les op één usb-stick van 8 gigabyte.  In zijn lesprogramma houdt hij de volgorde van het boek Getal & Ruimte aan. Maar hij citeert niet uit de boeken in verband met copyright.

Het initiatief van Emile gaat verder dan het simpel opnemen van een les of college.  Het zijn als het ware privélessen die je als leerling overal en oneindig vaak kan bekijken.

Wie geen schuur en studio heeft zoals Emile zal natuurlijk niet zo makkelijk dit soort lessen kunnen maken. Maar wellicht inspireert dit de scholen tot het inrichten van een “EduStudio” ??

Meer informatie op www.powermath.nl waar onder andere ook een demo te bekijken is.

bron

Advertenties

Een Reactie op “Wiskunde op een stick

  1. mooi!

    kwaliteit hoeft niet duur te zijn, zie je maar weer.. 🙂

    Ik ben al maanden aan het uitstellen (opruimen dan. de garage staat vol met meuk). maar dit ga ik ook gewoon doen.

    pure winst IMHO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s