Elektronisch toetsen bij ANP


MANP-CasustoetsTwee weken geleden is er bij de masteropleiding Advanced Nursing Practice (ANP)  een ochtend geweest waarop de studenten twee toetsen via N@Tschool maakten. Dat is op zich geen bijzondere gebeurtenis omdat er al vaker binnen de Hogeschool elektronisch wordt getoetst.

Wat deze toetsen wel bijzonder maakten, waren de functionaliteiten die voor deze groep gebruikers én beheerders waren ingezet:

Roosteren op tijd

De groep studenten had te maken met twee toetsen. Van belang was natuurlijk dat de tweede toets niet zichtbaar zou zijn op het moment dat de eerste toets beschikbaar was. Ofwel, de toetsen werden nauwkeurig op tijd geroosterd. De eerste sessie liep van 9 tot 11 uur.  Slechts gedurende die periode was de eerste toets beschikbaar.  Rekening houdend met enige uitloop werd de eindtijd op 11.15 uur gezet.  De toets farmacologie was gemaakt binnen met de ‘traditionele’ toetsomgeving binnen de ELO en bestond uit een groot antal MC-vragen.

Bij het afsluiten van de eerste toets om 11.15 uur, werd de tweede toets beschikbaar gesteld. Toen de studenten om 11.30 het lokaal weer betraden, stond de casustoets inmiddels klaar.

Inleveropdrachten.

MANP-Casustoets-inleverenDe casustoets (waarbij gebruik van boeken en internet was toegestaan)) bestond uit een aantal casussen met vragen die door de studenten in een downloadbaar word-document (formulier) moesten worden ingevuld.  Het inleveren van het ingevulde document diende voor het afsluiten van de sessie te gebeuren via de inleveropdracht.  De button met deze tekst geeft de student toegang tot een scherm waarin hij/zij via een upload het wordbestand selecteert en inlevert. Bij de voorbereidingen is ingesteld dat er slechts éénmaal een bestand kan worden ingeleverd, dat er geen koppeling werd gemaakt met de anti-plagiaatsoftare Ephorus en dat het ingeleverde document ook in het portfolio van de student wordt geplaatst.

Bevindingen

Het koppelen in tijd van twee opeenvolgende toetsen is probleemloos verlopen. De mogelijkheid om tot op de minuut precies een toets open te stellen is weliswaar niet direct zichtbaar bij de roosterinstellingen maar werkt correct.

De resultaten van de MC-toets werden automatisch gecorrigeerd en de resultaten werden direct na afsluiten opgeslagen in de portfolio van de studenten in de map Exam results.

Met een papieren instructie ernaast, was het inleveren (uploaden) van het wordbestand geen enkel probleem voor de studenten.

De corrector heeft bij afsluiten direct toegang tot de ingeleverde documenten én de bijbehorende feedback- en beoordelingsfunctionaliteiten

Studenten hebben in hun portfolio automatisch info over de resultaten van de MC-toets én de feedback op de casustoets.  Deze feedback verschijnt uiteraard iets later in het portfolio omdat het nakijken van de casustoets -nog steeds- handwerk is.

Samengevat

elektronisch toetsen bij de opleiding ANP is goed verlopen en zal zeker een vast onderdeel in het programma worden. Het portfolio heeft meerwaarde gekregen door de koppeling met de toetsmodule en de studieroute

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s