Themabijeenkomst N@Tschool gebruikersvereniging – Threeships


Afb025Vandaag heeft een aantal NATschoolgebruikers de tweede themabijeenkomst bijgewoond. Er is uitgebreid gekeken en ingegaan op de wijzgingen in het studieroutemodel en -beheer waarbij op een gegeven moment lang is ingegaan op de consequenties van de ‘makkelijke ‘manier van routes bouwen. Immers, per route wordt een koppeling gemaakt naar gebruikers en in principe één rooster (tijd) . Hoe gaat V11 om met de studieroutes die nu meer dan 1 rooster hebben? Krijgen we in V11 een situatie dat er voor elk rooster een aparte (kopie) van de route moet worden gemaakt?. Kortom, er rezen veel vragen. Besloten is dat een subgroep zich intensief met het ‘roosteren’ gaat bezighouden.
Na de prima lunch werd er in kleinere groepen gesproken over 1) hoeveel portals zijn gewenst en in hoeverre moeten zij al voor-ingericht worden? 2) aan welke portlets is behoefte/ Hoe moeten ze functioneren voor leerlingen en voor docenten/begeleiders? 3) wat heeft de begeleider nodig bij de begeleiding van zijn studenten bij studieroutes, portfolio, projecten, toetsen enz enz. Hoe ziet zijn “toolbox” er idealiter uit?

Er volgde een levendige discussie die eindigde met een aantal aanbevelingen voor Threeships.

Bij het afsluiten van de bijeenkomst werd vooruitgekeken naar bijeenkomst #3:  in oktober, waarschijnlijk in het oosten van het land, met mogelijkerwijs toetsen als onderwerp.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s