Digitaal toetsen bij ANP


PC loopt vastVorige maand heeft een kleine groep masterstudenten via een nieuwe opzet de casustoets in N@Tschool gemaakt. De studenten leverden aan het einde van de toets een (standaard vormgegeven) antwoordfoirmulier in via de zogenaamde ‘Inleveropdracht’.  Deze functionaliteit heeft als groot voordeel voor de docent dat hij een duidelijk overzicht heeft van personen en ingeleverd werk, gekoppeld aan een feedbackfunctionaliteit. Ofwel, daar waar het ingeleverd is, kijkt de docent ook na. Studenten vinden de beoordeling én hun ingeleverd werk terug in hun portfolio.

Vorige maand ging dat goed. Gisteren niet. Waarom niet? Ten eerste omdat er meer studenten waren dan pc’s in de ruimte die was gereserveerd. Miscommunicatie of niet, de oplossing maakte het alleen maar lastiger. Immers, er werd verhuisd naar een plek waar weliswaar meer pc’s beschikbaar waren maar deze waren vanwege ‘vrij gebruik’ behoorlijk vervuild.  Vervolgens liepen enkle  PC’s vast tijdens de toets dus de studenten konden niet verder.

Volgende week is er weer een toets.  Het spreekt voor zich dat we een aantal zaken die we zo vanzelfsprekend vinden eerst maar ’s even goed controleren van tevoren!

Overigens is een oplossing nabij: op een van onze lokaties wordt een ruimte ingericht voor uitsluitend digitaal toetsen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s