Persoonlijke map in groepsruimte


natschool-project-logo
In de N@Tschoolprojectruimte is sinds de laatste update het een en ander aangepast. Veel heeft te maken met de functionaliteiten die nodig waren om action learning te ondersteunen.
Een van de nieuwe opties is die van de Deelnemersmap. Indien men hier gebruik van maakt, zal elke deelnemer aan het project zijn eigen map krijgen zodat in het groepswerk ook een gedeelte ‘privé’ aanwezig is. De map wordt gegenereerd zodra een projectdeelnemer de eerste maal de ruimte binnenkomt.

Een eigen map naast groepsmappen heeft voordelen: de deelenemer aan een project kan in z’n eigen map een document plaatsen en deze net zo lang bewerken tot hij het goed genoeg vindt om aan de groep te geven. Het is dan voldoende het document naar een van de groepsmappen te slepen. Het omgekeerde kan natuurlijk ook:

de deelnemer sleept een document (of een van de voorgaande versies ervan) naar z’n eigen map.projectruimte-deelnemersmap-2
Er kan zelfs een selectie uit de groepsdocumenten worden gemaakt en voor eigen gebruik worden opgeslagen. Het is dus niet meer nodig een document dat men aan de groepsruimte wil onttrekken telkens te downloaden

Een projectruimte staat meestal een beperkte tijd open. Soms 1 kwartaal, soms ruim een jaar. De projectbeheerder sluit de rumte aan het einde van een samenwerkingsperiode zodat het verstandig is de documenten die men voor zichzelf wil bewaren te downloaden óf via de personal folder over te hevelen naar een portfoliomap.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s