Parijs met Picasa en Zevisit


picasa_logoOp de site ZEvisit kan men audioguides downloaden. De nadruk bij deze audioguides ligt op plaatsen en streken in Frankrijk. Op de site zijn echter ook audioguides voor Amsterdam, Londen, Berlijn, Bejing, Cairo etc etc. De site mikt niet aleen op Franse bezoekers want zowel de site als (de meeste) guides zijn in meerdere talen beschikbaar. Zeker voor de niet-Franse lokaties zijn de audioguides in het Engels beschikbaar. Achter de knop wiki vindt men de transcriptie van alle audioguides.
Er is inmiddels ook een bescheiden aantal (engelstalige) videoguides beschikbaar  die met name gericht zijn op kunst en cultuur.  Zie bijvoorbeeld de videoguide over de Eiffeltoren. Gebruikers van iTunes kunnen een abonnement nemen op de wekelijkse updates van aanbod.
Nadat ik de audioguide voor de wijk la Défense in Parijs had gedownload en had uitgepakt (14 bestanden!), leek het me aardig Picasa ’s in te zetten om een presentatie te maken. Immers, je kan een ‘film’ maken van je foto’s en er een geluidsspoor aan toevoegen. Ditmaal was het omgekeerd. Ik had een geluidsspoor maar geen beelden. Op basis van het verhaal van de gids en Google, was het niet lastig een aantal afbeeldingen te vinden. Via slim plakken en schuiven lukte het de beelden min of meer synchroon met de tekst te laten lopen. Tenslotte was een druk op de knop voldoende om het resultaat naar YouTube te sturen.
De combinatie van Zevisit.com en Picasa geeft docenten aardrijkskunde, geschiedenis, CKV, Frans, Duits, Engels etc volop mogelijkheden aantrekkelijke materialen te produceren voor gebruik in ELO of op websites.

Advertenties

3 Reacties op “Parijs met Picasa en Zevisit

  1. De video is niet zichtbaar. Er staat: dit is een privé video …

  2. Pingback: Zevisit.com: Franse webwandelingen | Antoine van Dinter: Frans & ICT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s