Onderwijsdagen 2009


headerDe SURFonderwijsdagen hebben de nodige informatie en inspiratie opgeleverd. Twee dagen met 4 key-notes en 8 workshops/presentaties leveren genoeg stof tot nadenken en schrijven.
De keynotes van Richard Baraniuk, Marc Lammers, Huub Nelis en F.van Saemen waren stuk voor stuk zeer interessant. Baraniuk nam ons mee naar het -lastige- terrein van contentdeling in zijn betoog over Open Education, Marc Lammers legde uit hoe je niet alleen van een 4 een 6 zou moeten maken maar ook van een 8 een 10. Dat je hierbij als onderwijsgevende een goede blik op het puberbrein zou moeten hebben, werd door Huub Nelis uitgelegd. Verrassend om te zien hoe dit brein zich -wetenschappelijk bewezen- ontwikkelt van ‘achter naar voren’. Techniek en technologie ontwikkelen zich ook razendsnel maar geldt dat ook voor ‘educatie’ vroeg van Saemen zich af.
Op diverse plekken (Rubens, Karssenberg, Clemens, Titaantje , Winters, Dummer, Verhelst, van de Berg) is al heel wat geschreven over de Onderwijsdagen. Ook op deze plek gaan we terugblikken op de Onderwijsdagen

Alle presentaties staan online op Slideshare

Advertenties

Een Reactie op “Onderwijsdagen 2009

  1. Ondertussen hebben we nu ook een koppeling op onze blog naar deze. Bedankt voor de feedback!

    Lucas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s