Over ons


ICT & Onderwijs en e-learning
De groep ICT & Onderwijs maakt deel uit van dienst Onderwijs en Kwaliteit (O&K). Binnen de hogeschool adviseren wij op het gebied van ICT & Onderwijs en e-learning.

Het ICTO-team is gespecialiseerd in het gebruik van ICT-middelen ter ondersteuning van het primaire onderwijsproces en maakt deel uit van de instituutsondersteuning. Het zijn professionals die goed zicht hebben op wat er binnen de Hogeschool Rotterdam (zowel binnen de instituten als hogeschoolbreed) en buiten de Hogeschool gebeurt op het gebied van ICT en onderwijs. Zij fungeren als de linking pin voor de beeldvorming en adviseren bij het gebruik van bestaande ICT en onderwijsoplossingen. Het ICTO-team kan zo pro-actief adviseren door directies, managers en docenten te voeden met de benodigde informatie om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van informatie- en communicatietechnologie bij het realiseren van hun (opleidings)doelstellingen.

Onze doelstelling
Het ICTO-team ziet haar belangrijkste rol in het adviseren van het (onderwijs) management team bestaande uit de instituutsdirectie en de onderwijsmanagers van de opleidingen over de mogelijkheden van ICT bij de ondersteuning van het huidige en toekomstige primaire onderwijsproces en bij het realiseren van strategische doelen op dit gebied. De ICTO-medewerkers worden via de accountmanagers vanuit O&K en onderwijsmanagers benaderd door de verschillende instituten en diensten. Het doel van het ICTO-team is tweeledig:

  • te komen tot een krachtige digitale leeromgeving die de student en de docent ondersteunt in de uitvoering van het onderwijs (deze leeromgeving zal voortdurend veranderen door nieuwe ontwikkelingen binnen en buiten de Hogeschool Rotterdam).
  • de directie en onderwijsmanagers ‘ICT-bewust’ te maken zodat zij tijdens het creëren van onderwijs rekening houden met de ICTO-component.

ICTO-etalage
Een volledig overzicht van onze werkzaamheden en handige informatie over ICT & Onderwijs vindt u in onze etalage. Hier vindt u bijvoorbeeld actuele informatie over de bijdrage die ICT kan leveren aan hogeschoolbrede onderwerpen.

E-Learning op de HR
De Hogeschool Rotterdam maakt gebruik van een elektronische leeromgeving: N@Tschool, hiermee kan o.a.

  • de docent studiemateriaal aanbieden
  • de student samenwerken in projectgroepen
  • de student een digitaal portfolio bijhouden
  • de coach de student begeleiden
  • de opleiding een flexibel competentiegericht curriculum aanbieden
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s